Cursusaanbod

 

Van ons krijg je veel informatie over je zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Daarnaast is het vaak erg leuk en leerzaam om een zwangerschapscursus te volgen. Hierbij kun je kunt ervaringen uitwisselen met andere zwangeren. Tijdens de cursus leer je vaak ademhalings- en ontspanningsoefeningen wat fijn is voor de bevalling.

Verschillende soorten cursussen in onze regio:

Welke cursus spreekt jou het meest aan? Bij sommige cursussen is het de bedoeling dat de partner altijd meegaat. Daarentegen zijn er andere cursussen wanneer hij (of zij) maar een enkele keer mee kan. De startdatum is afhankelijk van het soort cursus dat je volgt. De meeste cursussen starten rond de 24’e week. Wanneer je de cursus wilt gaan starten overleg dan met degene die de cursus aanbiedt wat een goed moment is om te starten.

Borstvoedingscursus

In de praktijk wordt elke kwartaal een borstvoedingscursus gegeven door lactatiekundige Karine Akkermans. Waarbij zij in totaal twee informatieavonden bij ons op de praktijk verzorgd. Tijdens de cursus behandelt zij de voor- en nadelen en eventuele problemen bij borstvoeding worden besproken. Het voordeel van deelname aan de cursus is dat het je kennis vergroot en daarmee ook de kans van slagen van de borstvoeding. Je kunt je inschrijven via een formulier in de wachtkamer.