Nacontrole

Nacontrole

Zes weken na de bevalling is er de mogelijkheid om op nacontrole te komen. Als je wilt kun je enkele weken na je bevalling naar de praktijk bellen om een afspraak te maken. Tijdens de nacontrole meten we zo nodig de bloeddruk en je ijzergehalte, bekijken we hoe je hechtingen genezen zijn, en of je baarmoeder weer op z’n oude plek zit.

We praten na over je ervaringen en daarom is het leuk om bij diegene te komen die je bevalling begeleid heeft. Afhankelijk van de situatie doen we aanvullende controles. Ook zullen we (nogmaals) de anticonceptie met je bespreken.

De controle is voor jóu, maar we vinden het erg leuk als je je baby meeneemt!

 

Aanvullend kan je ook vrijblijvend gebruik maken van het inloopspreekuur van bekkenbodemfysiotherapeut Marlon Vels. Zij zit iedere eerste vrijdag van de maand een uur bij ons op de praktijk voor bekken(bodem) gerelateerde klachten. Mocht je hier interesse in hebben dan horen we graag op welk tijdstip.

 

Nacontrole bij de gynaecoloog

Ben je bij de gynaecoloog bevallen, dan kan het zijn dat je bij het ontslag vanuit het ziekenhuis een afspraak voor nacontrole hebt meegekregen op de polikliniek. Je hoeft dan niet meer bij ons een afspraak te maken. Wil je toch nog even gezellig langs komen? Dat kan natuurlijk altijd. Wij zijn altijd erg benieuwd naar hoe het met jou en je kindje gaat.