0566-651146

Ma t/m vr 08.30 – 14.00 uur

06-20966691

Spoedgevallen

0566-651146

Ma t/m vr 08.30 – 14.00 uur

06-20966691

Spoedgevallen

Verloskundigenpraktijk It bertehus

de praktijk

Bertehûs visie en vibe

Het concept van it Bertehûs kwam tot stand in 2002. Een team verloskundigen stond voor ‘nieuw leven’ op het platteland. Nu, meer dan 20 jaar later, is it Bertehûs uitgegroeid tot een volwassen moeder bedrijf. Letterlijk. Daar waar we nog altijd zorgen en ontzorgen voor ouders en kind, zijn we inmiddels zoveel meer. We zien jou, je partner en je kind. We optimaliseren, verifiëren, communiceren en fantaseren over de zorg rondom de zwangerschap, de geboorte en daarna. We ademen vertrouwen, aanwezigheid en kennis uit. Krachtig aan ons team is dat we elkaar versterken. Hierdoor kunnen we ook jou dragen en tot steun zijn. We zijn een team ook met de toekomstige ouders

Onze Bertehûs droom is dat wij kunnen bijstaan bij alle stappen, zorgen en beslissingen rondom het krijgen van een kindje. Dat we een ‘baken’ zijn waar jullie altijd terecht kunnen met vragen en gedachten. Niks is gek, We zijn er voor je.
Dit alles overgoten met een heerlijk sausje van vrolijke gezichten, leuke styling, en persoonlijke interesse.

Graag vertellen we je meer over onze Bertehûs visie en vibe. Kort gezegd: we zijn er voor je, we staan voor je klaar en ontzorgen. Zorgen zijn -medisch gezien- niet altijd verontrustend, maar kunnen wel leiden tot stress of paniek. Waar mogelijk nemen we dit zoveel mogelijk bij je weg, door te luisteren de tijd te nemen en te investeren in vertrouwen. We doen het samen.

it Bertehûs team

Anne-Rixt Albertsma

Anna-Rixt Albertsma

 • De kunstenaar
 • Creatieve mem van 3
 • Onze rot in het vak: >20 jaar ervaring

Anna-Rixt is onze wervelwind met zeeën van ideeën, helaas met iets minder tijd dan ze zou willen om het uit te voeren. Ziet in bijna alles een uitdaging en leeft met de dag. Het is nooit saai een dag met Anna-Rixt. Door haar jarenlange ervaring als verloskundige kan Anna-Rixt situaties goed overzien en is dan ook voor ons als praktijk een hele fijne collega. Cliënten komen graag bij Anna-Rixt door haar open houding en vrije manier van werken.

Brecht de Goede

Brecht de Goede

 • De verstandige
 • Mem van 3
 • Liefdevol en rustig

Brecht is ons rustpunt bij it Bertehûs. Door de uitvinder en de kunstenaar is er wel wat rust nodig in de praktijk. Brecht is rustig en lief tijdens het spreekuur of bevalling. Grappig is dan ook wel weer dat kraamvrouwen soms terug geven: “Nou, Brecht was ook ineens even streng”. Dat kan ze dus ook op de juiste momenten. Een harde werker die alles goed op een rijtje kan zetten en vanuit alle invalshoeken een balans op maakt.

Marije Mink

Marije Mink

 • De uitvinder
 • Borstvoedingsmem
 • Doorpakkend en recht door zee

Marije is de uitvinder van de vernieuwingen in de praktijk, bruist van de ideeën en kan overal een uitdaging in zien. Marije wil er écht graag voor je zijn en kan daardoor goed luisteren en doorpakken. Ze is enthousiast en houdt van humor tijdens haar werk. Na de geboorte van haar eigen kinderen is ze ‘besmet’ met het borstvoedingsvirus, ze denkt graag met je mee om deze periode zo fijn mogelijk te laten verlopen.

Maaike van der Woude

Maaike van der Woude

 • De wetenschapper
 • Empowert de fysiologie
 • Is er écht voor jou!

Maaike houdt van structuur en een vaste manier van werken. Een warme persoonlijkheid die graag hulp en een luisterend oor biedt. Rijdt met liefde ‘s avonds nog naar je toe om je een hart onder de riem te steken. Maaike is goed in luisteren en kijken naar oplossingen. Ze is een ijverig bijtje, want ze is onlangs afgestudeerd in Utrecht voor haar master ‘Beleid maken in de verloskunde’. Maaike is blij en enthousiast en als het even kan, samen uit samen thuis, ook na een overdracht.

Werkgebied

Dorpen

Akkrum, Nes, Grou, Aldeboarn, Wirdum, Wytgaard, Wergea, Warten, Garyp, Jirnsum, Terherne, Reduzum, Raerd, Nij Beets, Warniahuizen, Goengahuizen, de Veenhoop, Goingarijp, Friens, Poppenwier, Tersoal, Terkaple, Swichum, Warstiens, Eagum, Flansum, Haskerdyken.

Leeuwarden

Leeuwarden-Zuid, Middelsee, Techum, Jabikswoude, Goutum, de Klamp, Unia, Wiarda, Zuiderburen en Hempens-Teerns.

Mocht je buiten een van deze woonplaatsen wonen mag je ook contact met ons opnemen.

Waarneming & studenten

Vanaf april 2024 zal Marrit Pals waarnemen bij it Bertehûs. Zij zal ons ondersteunen in de drukke periodes, tijdens scholingen en ten tijde van de vakantie periode.

We werken samen met de verloskundeacademie in Groningen. Dit betekent dat we gespreid over het jaar studenten begeleiden tijdens hun stages.

De aanwezigheid van een student kondigen wij aan met een briefje in de wachtruimte, op Facebook en via Instagram.

Mocht je het bezwaarlijk vinden dat een student aanwezig is bij een zwangerschapscontrole, de bevalling of tijdens de kraamvisites, dan kun je dat te allen tijde aangeven.

Wij begeleiden je voor, tijdens en na je bevalling.
We stemmen onze zorg af op jouw wensen. Op ons kun je rekenen.