Regelzaken

Kraamzorg

Kraamzorg kun je het beste aanvragen als je ongeveer 14-16 weken zwanger bent. Afhankelijk van je zorgverzekeraar kun je zelf je kraambureau kiezen. Folders krijg je van ons mee tijdens de tweede zwangerschapscontrole of klik op een van de volgende links:

Kraamzus
De Kraamvogel
Kraamzorg Isis
Kraamteam FRL

Erkenning

Als jullie niet getrouwd of geregistreerd partner zijn, dan is het raadzaam om jullie kindje nog in de zwangerschap te erkennen bij de gemeente. Op deze manier leg je de achternaam vast en mag je partner na de bevalling het kindje aangeven zonder dat je daar als moeder bij hoeft te zijn.

Onder deze link vind je de informatie omtrent de erkenning in de gemeente Leeuwarden.

Zwangerschapsverklaring

Na de intake ontvang je van ons digitaal jouw zwangerschapsverklaring. Deze kun je doorsturen naar je werkgever of UWV voor het aanstaande verlof.

Kraampakket

Tijdens en na de bevalling heb je een heleboel dingen nodig. De meeste zorgverzekeraars leveren elke zwangere een pakket met een aantal producten die je goed kunt gebruiken. Dit kun je online opvragen via de site van je zorgverzekeraar. Wij vinden het prettig als je het kraampakket een beetje bij elkaar houdt, zodat we het makkelijk kunnen vinden als de bevalling begonnen is.