0566-651146

Ma t/m vr 08.30 – 14.00 uur

06-20966691

Spoedgevallen

0566-651146

Ma t/m vr 08.30 – 14.00 uur

06-20966691

Spoedgevallen

De allereerste blog

Welkom bij de blog van verloskundigenpraktijk it Bertehûs

Een blog, als verloskundige…
Een zorgverlener die vanuit het hart, uit liefde, ‘geroepen’ is om te werken. Om mensen te begeleiden, te spiegelen, te wijzen op hun verantwoordelijkheden. En heel belangrijk: voor te bereiden op volgende stap in alle fasen van kinderwens tot het ouderschap. Dit kunnen we, maar een blog schrijven?

Wat is belangrijk voor jou?

Hoe wordt onze inzet vertaald naar de digitale wereld en wat is jouw behoefte, als lezer? Sinds de activiteiten op bijvoorbeeld Instagram kan de praktijk heel goed uitlezen wat jij, als volger, leuk vindt. Creëer een sfeer waar mensen zich aangesproken en thuis in voelen en het geeft respons. Dit is leuk, maar voelt voor mij als ‘oudegarde’ verloskundige alsof wij onszelf niet echt bloot geven. Namelijk niet de uiterlijke sfeer, maar de innerlijke: de kwaliteit van zorg, zou voor mij de focus verdienen.

Wij zijn trots op de zorg die wij bieden

De door ons geboden zorg is namelijk regelmatig iets waar we heel trots op zijn. En dat zou iets moeten kunnen zijn om te ‘delen’. Hele uiteenlopende dingen is wat mij trots maakt, zoals een zwangere, die stopt met roken, die haar angsten voelt afnemen, die de balans durft te ervaren met werk en privé. De nieuwe ouders. Een groeiende baby na een intensieve start met borstvoeding. Elke kennismaking met een nieuw geboren baby die, met een wonderlijke puur en kwetsbaarheid, onze ziel raken. TROTS!

Maar ook trots op ons team, de overleg structuren met de ziekenhuizen en meer. Al deze prachtige ontwikkelingen waar we een rol in kunnen spelen, omzetten in plaatjes voor insta. Dat zou ons de zichtbaarheid geven die pas ècht raakt. Dan kan de verbinding met mensen ontstaan. Maar hoe wordt het plaatje dan vormgegeven? Tja…

De uitdaging om met jou te verbinden

Tot die tijd blijft het een uitdaging hóe op een dieper niveau via social media met mensen in contact te staan. En misschien is social media helemaal niet het juiste platform voor echt contact en ben ik gaandeweg superblij met de blog waar ik naar hartelust kan schrijven. Ik verdien dan wel geen duimpjes, hartjes en likes, maar wel een open podium voor de praktijk! En ‘so far’ gebruiken we social media voor de gezellige blije en warme sfeerplaatjes waar wij allemaal gelukkig van worden!

Nu snel naar de praktijk voor een fotoshoot van ons team. En mijn uiterlijk? Flink in de make up en tas kleren mee voor de juiste outfit. Want we gaan dan natuurlijk wel voor het ‘Perfecte Plaatje’! Zie voor het resultaat de afbeelding boven deze blog 😉 

Liefs, Anna-Rixt
Verloskundige

Nog meer blogartikelen lezen? Dat kan!