0566-651146

Ma t/m vr 08.30 – 14.00 uur

06-20966691

Spoedgevallen

0566-651146

Ma t/m vr 08.30 – 14.00 uur

06-20966691

Spoedgevallen

Bevalwensen

Je kunt je op heel veel verschillende manieren voorbereiden op de bevalling. Je zou dit kunnen doen door bijvoorbeeld een zwangerschapscursus te volgen gericht op de bevalling. Vaak zijn deze bijeenkomsten gericht op de theorie rondom de bevalling en vaak krijg je ook tips hoe je om kunt gaan met een rustige ademhaling tijdens de bevalling.

Vragen die hierbij aan de orde kunnen komen zijn: Wat gebeurt er allemaal tijdens een bevalling? Wanneer begint het? Hoe kun je omgaan met pijn?

Naast een zwangerschapscursus zou je je ook voor kunnen bereiden door bijvoorbeeld online een cursus te volgen, een boek te lezen of door positieve ervaringsverhalen te lezen. Ieder doet het op haar eigen manier.

Tijdens het consult bij 34 weken komen we terug op jouw bevalwensen: waar je graag zou willen bevallen, wie er bij de bevalling aanwezig is, hoe je het liefst begeleidt en bejegend zou willen worden, hoe je tegenover pijnstilling staat en onze rol en die van studenten verloskunde.

Je kunt er ook voor kiezen om je bevalwensen in een geboorteplan op te schrijven. Dit mag, maar hoeft niet.

Geboorteplan

In de voorbereiding op de bevalling kan je gebruik maken van een geboorteplan.
Dit is een wensenplan rondom de bevalling. Hierin geef je stapsgewijs aan wat je wensen zijn tijdens de bevalling, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Voor sommige vrouwen geeft het rust en houvast om de wensen te beschrijven. We bespreken altijd met elkaar de wensen die jullie hebben rondom de zwangerschap, bevalling en kraambed.

Klik op de knop hieronder voor meer informatie en om een geboorteplan in te vullen.

Geboorteplan

Wij begeleiden je voor, tijdens en na je bevalling.
We stemmen onze zorg af op jouw wensen. Op ons kun je rekenen.